Друге заняття творчої групи практичних психологів та соціальних педагогів «Сучасні психологічні методики самодопомоги»

 Майже кожна людина сьогодні знайома з нападами панічної атаки, тривогою чи стресом. Проте з усіма цими станами можна ефективно боротися, створивши собі власний позитивний внутрішній простір.

Які саме техніки та вправи потрібно використовувати? У кожного може бути свій індивідуальний список того, що допомагає. Часто це щось дуже просте, що є всередині нас або поруч з нами. На другому занятті творчої групи практичних психологів та соціальних педагогів «Сучасні психологічні методики самодопомоги» фахівці презентували техніки, які ефективно застосовують у роботі з дітьми та педагогами: дихальні та арттерапевтичні вправи, техніки м’язової релаксації та заземлення.

Альона Молчанова, психолог Селидівського ЦПРПП, ознайомила з проєком що з'явився за участі Інституту когнітивного моделювання, під авторством та методикою експерта Вікторії Назаревич. Зауважила на тому, що Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation в Україні презентує новий продукт для дітей в межах своєї програми Mental Health — терапевтичну арт розмальовку для подолання стресових ситуацій.