Методичний діалог «Участь батьків у організації інклюзивного навчання»

 

22 лютого 2023  року пройшов спільний захід фахівців психологічної служби закладів освіти Селидівської громади та колег з КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Селидівської міської ради»  у форматі методичного діалогу на тему «Участь батьків у організації інклюзивного навчання».

Альона Молчанова, психолог Селидівського ЦПРПП наголосила на функції сім'ї, що виховує дитину з особливими освітніми потребами, етапах налагодження співпраці фахівців закладу освіти з батьками та завданнях батьків, як членів команди супроводу дитини та визначила роль сім'ї в процесі інтегрування дитини з особливими освітніми потребами в соціокультурне середовище.

Юлія Сахновська, директор КУ ІРЦ та Олена Лисневська, фахівець (консультант) даної установи презентували присутнім систему роботи центру з батьками: організація консультативної, розвивальної, просвітницької діяльності, залучення батьків до співпраці у режимі дистанційного навчання.

Валентина Потєхіна, практичний психолог ЗОШ №2 та Лілія Шевченко, практичний психолог ЗДО «Космос» познайомили колег з досвідом роботи у інклюзивних групах\класах, а саме проведення розвивальної роботи через призму співпраці з батьками.